CNPT 2013 Sections

Kiss Csaba

Dr. Kiss Csaba  este  expert autorizat în detecţia comportamentului simulat prin tehnica poligraf  de catre Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Interne (INC ) cu o experienta de aproape 15 ani in acest domeniu .

-este lector universitar si titularul disciplinelor de Psihologie Experimentala la Universitatile Hyperion si S.N.S.P.A.

In 2008  a urmat cursurile de Analiză Comportamentală (Profiling) susţinute de specialiştii F.B.I. iar  2009 si 2010 cursuri de perfecţionare în tehnica poligraf susţinute de Raymond Nelson, vicepreşedinte şi formator al American Poligraph Association (APA).

Din 2010 este preşedintele Asociaţiei Române de Psihologie Judiciară (ARPJ) în cadrul căreia conduce programul de formare profesională complementară în domeniul „Psihologie judiciară – Evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf”. In acelasi an  a organizat  prin MAI  si A.R.P.J.  primul Simpozion European Poligraf sustinut la Bucuresti in octombrie 2010.

Intre 2011- 2013 a urmat si absolvit cursurile postdoctorale in domeniul Managementului cercetarii avansate si al expertizei medico-legale psihiatrice organizate de catre IML Iasi .

 In 2013 a participat cu doua  lucrari la Simpozionul International  cu tema „CRIMINAL PSYCHOLOGY”, Borovets, Bulgaria.

Alte lucrari  publicate:

- „Psihofiziologie criminalistică – Diferenţe de reactivitate. Editura Unversitara Bucuresti, 2009 .

- „Influenţa testelor de stimulare – acomodare în economia examinării poligraf’ in  Revista Romana de Criminlaistica nr.22 din 2013,