Categorii CNPT 2013

Adriana Baban

 

Doamna Prof. Univ. Dr. ADRIANA BABAN va prezenta in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

"CONSECINTELE EVENIMENTELOR TRAUMATICE TRAITE IN COPILARIE ASUPRA SANATATII MINTALE: REZULTATELE UNUI STUDIU REPREZENTATIV LA NIVEL NATIONAL"

Doamna Prof. ADRIANA BABAN este Sefa a Catedrei de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, unde este si conducatoare de doctorat. Are o vasta experienta de cercetare si consultanta in aspecte legate de trauma si recent, doamna prof. Baban a fost directoarea unui vast proiect de cercetare condus de Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) care reprezinta sursa informatiilor pe care domnia sa le va prezenta in prelegerea din sesiunea plenara.

A fost consultanta si trainer UNICEF in Albania pe probleme de violenta domestica, preventia abuzului asupra copiilor si consilierea victimelor. A condus numeroase granturi de cercetare pentru organizatii eminente, dintre care enumeram selectiv: Fundatia pentru o Societate Deschisa, NATO, State University New York, University College London, UK; University of Los Angeles, CA, USA; University of York, Toronto, Canada; University of Tilburg, Olanda.

Este membra in consiliul executiv al European Health Psychology Society,  delegata nationala la International Association of Behavioral Medicine, presedinta Asociatiei Romane de Psihologia Sanatatii, membra in Asociatia Mondiala pentru Sanatate Mintala, si alte aflilieri precum cele la: Asociatia Româna de Hipnoza si Terapie Cognitiv-Comportamentala sau la Grupul Interdisciplinar de Studiu: Gen, Cultura, Societate.

Doamna prof. univ. dr. Adriana Baban este autoarea a 6 volume, un manual, 9 capitole de carte, dintre care 6 publicate în SUA, Marea Britanie si Olanda, precum si a doua monografii si numeroase articole si recenzii de carte publicate in tara si in strainatate.