Categorii CNPT 2013

Serban Ionescu

 Domnul Prof. Dr. SERBAN IONESCU va sustine in sesiunea plenara prelegerea cu titlul:

« SOCIETATI TRAUMATIZATE, SOCIETATI REZILIENTE »

 si va conduce workshopul cu tema:

“INTERVENTIE ECOSISTEMICA DUPA TRAUMATISME COLECTIVE: RECONSTRUCTIE PSIHICA SI A LEGATURILOR SOCIALE"

Domnul Serban Ionescu este medic psihiatru si psiholog clinician, profesor emerit la Universitatea Paris 8 Vincennes - Saint-Denis (Franta) si la Université du Québec à Trois-Rivières (Canada), membru corespondent al Academiei de Stiinţe Medicale din Romania si Doctor Honoris Causa.

Este membru al Consiliului stiintific al Campusului Universitar Condorcet (Paris), responsabil pentru Franta al proiectului Tempus "Researching Quality and Quality in Research", co-director al proiectului multi-saituri «Evaluarea rezilientei» (Algeria, Canada, Franţa, Mongolia, Romania, Ruanda).

A fost conducator stiintific a 70 de teze de doctorat si doctor docent si este actualmente director stiintific a 11 teze de doctorat.

Autor si coautor a peste 230 de publicatii dintre care 27 de carti printre care figureaza « Traité de résilience assistée » (Presses Universitaires de France, 2011), «Psychopathologie de l’adulte. Fondements et perspectives» (Berlin, 2010) et « Méthodologie de la recherche en psychologie clinique »(Presses Universitaires de France, 2009).