Echipa noastra

Diana Vasile

Presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Psihoterapeut autonom, psiholog clinician, cadru didactic universitar.

Prin preocuparea mea constantă, profesionistă şi pasionată pentru potenţialul de dezvoltare şi evoluţie a fiecărui om, am reuşit să demonstrez valoarea evolutivă a recunoaşterii şi vindecării rănilor psihice. Ca om, psihoterapeut, psiholog clinician, şi cadru didactic universitar, militez de peste 13 ani pentru eliberarea resurselor psihice blocate în traumele noastre, resurse care pot aduce un plus semnificativ de bucurie, sens, relaţii hrănitoare în viaţa noastră. Studiile de master şi doctorat din ţară, precum şi specializările efectuate în străinătate, alături de experienţa din practica privată şi academică, mi-au permis o contribuţie ştiinţifică de înaltă ţinută. Astfel, mă pot recomanda ca membru fondator al Asociaţiei Române de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată pe Resurse şi Soluţii (ARTS&CORS), membru fondator şi preşedinte al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT), membru fondator membru şi asociat al International Center of Clinical Excellence (ICCE), membru fondator al Societăţii de Psihoterapie Experienţială Română (SPER), membru al Academiei Terapeuţilor de Traumă din Australia (ATT).

Continuare...

Carmen Ragea

Vicepresedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Consilier si psihoterapeut specialist, coordonator evenimente publice ISTT.

Studiul mai multor orientări terapeutice şi experienţa din practica privată mi-au oferit posibilitatea observării şi intervenţiei asupra aspectelor subtile ale fiinţei umane manifestate în situaţiile concrete de viaţă.

Am învăţat de la oameni excepţionali şi am experimentat diverse moduri de a înţelege dinamica psihică. Toate acestea m-au transformat şi pe mine. Fascinată fiind de condiţia umană, am îmbinat logica inginerului cu înţelepciunea misticului peste care am adăugat cunoaşterea ştiinţifică în domeniul psihouman şi nu am încetat să caut şi să acumulez tot ce este nou şi valoros.

Continuare...

Diana Frazzei

Practic psihoterapia si consilierea psihologica de peste 11 ani. Am experiente de studiu postuniversitar si de practica clinica in Romania si Australia si am lucrat direct cu supravietuitori ai unor evenimente traumatice multiple si majore, precum: abuz sexual, razboi, tortura fizica, accidente. De asemenea, abordez in terapie cu unii clienti probleme legate de un istoric mai indepartat de victimizare (verbala, sexuala sau fizica) din partea ingrijitorilor sau a colegilor, de neglijare sau abandon din partea parintilor. Majoritatea clientilor mei sunt persoane adulte femei si barbati si adolescente. Ca exemplu de lucru cu o persoana cu trauma, o pot asista sa isi controleze mai bine emotiile si reactiile fizice, sa se relaxeze mai usor, sa se ingrijeasca mai bine, sa aiba relatii mai bune, sa isi depaseasca sentimentele de vinovatie sau de rusine, sa fie mai increzatoare.

Diana Frazzei este membra fondatoare a ISTT, specialista in psihologie clinica, psihoterapeuta formatoare in terapii scurte si consultanta orientata pe resurse si solutii si psihoterapeuta specialista in modalitatile cognitiv comportamentala si interpersonala.