Fundatia Bucuria Ajutorului

Fundatia "Bucuria Ajutorului", este o organizatie nonguvernamentala, infiintata sub patronajul Arhiepiscopiei Bucurestilor in anul 2010 si este furnizor acreditat de servicii sociale din luna iulie 2011.
Este membra cu drepturi depline a Federatiei Filantropia, organizatie privata, non-profit, care reuneste in acest moment 22 din cele mai active asociatii si fundatii care lucreaza in domeniul social, in Patriarhia Româna.
Pentru indeplinirea misiunii sale, Fundatia Bucuria Ajutorului si-a propus ca obiective strategice pentru perioada 2011-2015 marirea paletei de servicii sociale oferite si dezvoltarea capacitatii organizationale.
Astfel, in luna ianuarie 2012 a fost infiintata prima filiala a Fundatiei Bucuria Ajutorului, in Parohia Valea Crângului, Protoieria Urlati, judetul Prahova, unde functioneaza un Centru de zi pentru copii.
Din luna februarie 2013 functioneaza in cadrul fundatiei Spitalul "Sfântul Nectarie" care are o capacitate de 28 de paturi si ofera asistenta medicala spitaliceasca paliativa. 

Detalii aici: http://www.bucuria-ajutorului.ro

FAMO

Asociaţia Familiilor Monoparentale din România (FAMO) este o organizaţie neguvernamentală care oferă sprijin social familiilor monoparentale şi îi ajută pe cei ce îşi cresc singuri copiii să facă faţă cu înţelepciune, curaj, demnitate şi încredere, provocărilor zilnice ale vieţii. De asemenea, asociaţia îşi propune să sensibilizeze societatea românească asupra existenţei acestui tip de familie, monoparental, astfel că începând cu 2014 FAMO va iniţia un proiect de advocacy care să determine schimbări legislative în favoarea părinţilor singuri, cu atât mai mult cu cât numărul acestora este în creştere.

“Asociaţia noastră a început colaborarea cu ISTT în octombrie 2012, la doar câteva luni de la înfiinţare şi iată că, din fericire, colaborarea continuă”, ne spune Beatrice Cioba, Preşedintele Asociaţiei FAMO.

Continuare...

Solwodi

Centrul de consiliere pentru victimele violentei in familie apartinand Asociatiei Solwodi si-a deschis portile in octombrie 2011, odata cu obtinerea acreditarii ca furnizor de servicii sociale. El a fost infiintat cu dorinta de a sprijini si indruma fetele si femeile care sufera abuzuri din partea partenerului de viata sau al unei alte persoane din familie.
In mod curent, Asociatia Solwodi sustine sesiuni de informare in randul tinerilor, in diverse scoli si licee de pe teritoriul Romaniei. Aceste actiuni au ca scop pregatirea viitoarelor generatii pentru provocarile lumii adulte, astfel incat sa diferentieze relatiile sanatoase de cele nesanatoase, sa recunoasca semnalele diferitelor forme de violenta ce ii pot afecta in mod direct ori pe cei din jur si sa cunoasca modalitile prin care se pot feri de acestea sau le pot invinge.

Mai multe informatii gasiti pe www.solwodi.ro

COLFASA

Asociatia COLFASA este  o  organizatie  nonprofit,  care  activeaza  in  beneficiul grupurilor  vulnerabile,  promovand  incluziunea  sociala  si  combaterea  oricarei forme de discriminare.
Fenomenul discriminarii la locul de munca se manifesta sub diverse forme iar una dintre cele mai subtile este mobbing-ul sau hartuirea psihologica sistematica la locul de munca de catre  colegi  sau  superiori  prin  intimidare,  izolare, desconsiderare, discreditare etc). Mobbing-ul este un fenomen care a inceput sa fie studiat in Romania ultimilor ani si caruia i se acorda atentie intrucat  s-a dovedit  ca poate conduce la situatii de traumatizare  a  victimei,  cu efecte pana la cele mai grave in planurile psiho-emotionale si chiar fizice ale persoanei (ideatia de suicid aparand la multe dintre persoanele hartuite psihologic).

Continuare...

Asociatia Caritas

Asociaţia Caritas Bucuresti este o organizaţie umanitară înfiinţată în 1990 cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afectează  viaţa şi demnitatea fiinţei umane. În contextul unor continue provocări şi nevoi sociale, asociaţia şi-a definit ca raţiune de a exista, ajutorarea comunităţilor defavorizate, a persoanelor sărace, singure, bolnave, cu dizabilităţi, a copiilor orfani şi a persoanelor aflate în situaţii critice.

Asociaţia Caritas colaborează din 2012 cu specialiştii ISTT pentru unul dintre proiectele sale, Centrul Rezidenţial pentru copii Casa Sfântul Ioan. Misiunea Casei Sf. Ioan este sprijinirea copiilor din centru pentru ca aceştia să depăşească dificultăţile generate de separarea de părinţi prin oferirea unui spaţiu securizant unde copiii să se simtă acceptaţi, respectaţi şi valorizaţi.

Continuare...

SensoTV

Senso TV.RO este televiziunea online care reprezintă SPIRITUL ROMANESC in toata plenitudinea, valoarea si autenticitatea sa prin cele 3 canale: SANATATE, ARTE, LIFESTYLE.

TELEVIZIUNEA online inseamna inainte de toate IMAGINE, INFORMATIE, COMUNICARE, RITM, CULOARE, SPIRIT si PROFESIONALISM.
De ce SENSOTV.RO? Pentru ca MEDIA online a cucerit lumea, iar conceptul de TELEVIZIUNE online a revenit in forta!
SENSOTV.RO ne ocupa timpul liber tot mai limitat, ne ajuta sa evadam pentru cateva momente din cotidian si mai ales sa ne informam, sa fim la curent cu tot ceea ce nou si cu vremurile mereu in schimbare.

Continuare...