Asociatia Caritas

Asociaţia Caritas Bucuresti este o organizaţie umanitară înfiinţată în 1990 cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afectează  viaţa şi demnitatea fiinţei umane. În contextul unor continue provocări şi nevoi sociale, asociaţia şi-a definit ca raţiune de a exista, ajutorarea comunităţilor defavorizate, a persoanelor sărace, singure, bolnave, cu dizabilităţi, a copiilor orfani şi a persoanelor aflate în situaţii critice.

Asociaţia Caritas colaborează din 2012 cu specialiştii ISTT pentru unul dintre proiectele sale, Centrul Rezidenţial pentru copii Casa Sfântul Ioan. Misiunea Casei Sf. Ioan este sprijinirea copiilor din centru pentru ca aceştia să depăşească dificultăţile generate de separarea de părinţi prin oferirea unui spaţiu securizant unde copiii să se simtă acceptaţi, respectaţi şi valorizaţi.

 Prin acest parteneriat, o echipă de psihologi formaţi în psihotraumatologie oferă periodic suport atât echipei de pedagogi, asistenţi sociali şi educatori care lucrează zi de zi alături de copiii asistaţi în centru, cât şi susţinere psihologică copiilor care au trecut prin traume multiple de-a lungul vieţii lor.

Detalii aici: http://www.caritasbucuresti.org