FAMO

Asociaţia Familiilor Monoparentale din România (FAMO) este o organizaţie neguvernamentală care oferă sprijin social familiilor monoparentale şi îi ajută pe cei ce îşi cresc singuri copiii să facă faţă cu înţelepciune, curaj, demnitate şi încredere, provocărilor zilnice ale vieţii. De asemenea, asociaţia îşi propune să sensibilizeze societatea românească asupra existenţei acestui tip de familie, monoparental, astfel că începând cu 2014 FAMO va iniţia un proiect de advocacy care să determine schimbări legislative în favoarea părinţilor singuri, cu atât mai mult cu cât numărul acestora este în creştere.

“Asociaţia noastră a început colaborarea cu ISTT în octombrie 2012, la doar câteva luni de la înfiinţare şi iată că, din fericire, colaborarea continuă”, ne spune Beatrice Cioba, Preşedintele Asociaţiei FAMO.

 

Conform parteneriatului cu ISTT membrii FAMO beneficiază de 6 şedinţe de consiliere psihologică gratuită, acesta fiind cel mai solicitat serviciu din toată gama de servicii  psihologice, medicale, juridice şi sociale pe care organizaţia le oferă membrilor săi.

“Feed-back-ul primit de la persoanele ce au efectuat aceste şedinţe de consiliere a fost unul cu totul deosebit. Fără excepţie, toţi părinţii singuri şi-au exprimat şi verbal, dar şi în scris câştigul deosebit resimţit în urma celor 6 întâlniri, profesionalismul celor ce i-au consiliat şi îndemnul către ceilalţi membri FAMO de a apela la specialiştii ISTT, atunci când simt nevoia.

De asemenea, workshop-urile susţinute cu profesionalism şi dăruire de către Carmen Ragea - psihoterapeut şi vicepreşedinte ISTT au fost cele mai solicitate acţiuni şi unicele iniţiative pe care membrii FAMO şi le-au dorit a fi repetabile ori de cate ori este posibil.

Acestea sunt pe scurt, beneficiile membrilor FAMO în urma colaborarii cu ISTT, beneficii ce se traduc în tot atâtea mulţumiri către cei ce fac posibile aceste lucruri”, a concluzionat Beatrice Cioba, Preşedintele FAMO.

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul Asociatiei FAMO: www.asociatiafamo.com