COLFASA

Asociatia COLFASA este  o  organizatie  nonprofit,  care  activeaza  in  beneficiul grupurilor  vulnerabile,  promovand  incluziunea  sociala  si  combaterea  oricarei forme de discriminare.
Fenomenul discriminarii la locul de munca se manifesta sub diverse forme iar una dintre cele mai subtile este mobbing-ul sau hartuirea psihologica sistematica la locul de munca de catre  colegi  sau  superiori  prin  intimidare,  izolare, desconsiderare, discreditare etc). Mobbing-ul este un fenomen care a inceput sa fie studiat in Romania ultimilor ani si caruia i se acorda atentie intrucat  s-a dovedit  ca poate conduce la situatii de traumatizare  a  victimei,  cu efecte pana la cele mai grave in planurile psiho-emotionale si chiar fizice ale persoanei (ideatia de suicid aparand la multe dintre persoanele hartuite psihologic).

Pentru  persoanele  care  s-au  regasit  in  aceasta  situatie,  Asociatia  COLFASA a deschis in 2011 in Bucuresti primul centru anti-mobbing din Romania care s-a bucurat din plin de sustinerea ISTT. Astfel a inceput o colaborare prin care cele 2 organizatii au oferit reciproc beneficiarilor in mod gratuit servicii de sprijin specializat in vederea depasirii traumelor cu care se confrunta.
Din partea Centrului Anti-Mobbing acest sprijin a insemnat sedinte de consiliere psihologica,  juridica  si  profesionala  individuala  si  de  grup  pentru  victimele mobbing-ului. Fiind vorba de trauma de relatie, expertii in domeniul mobbing-ului din toata lumea, au agreat ca grupul de suport anti-mobbing reprezinta una dintre modalitatile principale de a combate efectele acestui fenomen si a readuce sentimentul de bine in  viata oamenilor, permitand  cresterea  psiho-emotionala  a membrilor astfel incat sa aiba in viitor capacitatea de a se proteja de asemenea agresiuni, daca va mai fi cazul. Beneficiarii centrului care au depasit situatia de mobbing, dar  care au dorit sa isi exploreze si alte paliere sau evenimente perturbatoare ale vietii, au fost  directionate catre ISTT unde au beneficiat de programul social de asistare psihologica gratuita.
ISTT a sprijinit  victimele mobbing-ului si  intr-un mod indirect,  prin faptul  ca a asigurat  supervizarea  activitatii  specialistilor din  centru  pe  aspectele  de interventie in asistarea traumei. Expertiza  acumulata  a  fost  valorificata  si  prin  aparitia  primei  publicatii tematice din Romania referitoare la infiintarea si functionarea unui Centru Anti-Mobbing.
COLFASA si ISTT si-au sustinut reciproc activitatile si le-au promovat astfel incat, prin conferinte, seminarii, prezentari publice si workshop-uri tematice, persoanele in nevoie sa aiba acces la informare si servicii specializate.