Traumele de relaţie

Workshop de formare continuă

București, 6 - 7 martie 2014


Te invit să înţelegi şi să înveţi despre relaţiile semnificative şi să dezvolţi mai multe abilităţi pentru stimularea posibilităţilor de manifestare şi vindecare a acestor relaţii prin participarea la un workshop formativ interactiv în care să explorezi aspecte teoretice şi practice de bază ale relaţiilor cu persoane semnificative din viaţa noastră din perspectiva psihotraumatologiei. Acest eveniment îţi oferă o serie de informaţii şi permite formarea de deprinderi pe care să le foloseşti în practica ta, mai ales dacă lucrezi într-un cabinet privat, într-o şcoală, sau instituţie medicală.

Acest workshop formativ oferă o prezentare teoretică susţinută de studii de caz a două tipuri de traume psihice apărute şi manifestate în relaţiile semnificative: traumele de ataşament şi traumele simbiotice (după F. Ruppert). Teoriile care stau la baza acestei înţelegeri sunt: teoria ataşamentului (J. Bowlby), teoria psihotraumatologică (G. Fischer, P. Riedesser, F. Ruppert) şi teoria sistemică de familie (M. Bowen, B. Hellinger). Conform descrierii splitării personalităţii realizate de Franz Ruppert, există 3 categorii de structuri psihice rezultate în urma traumatizării psihice: structuri sănătoase, structuri supraviețuitoare şi structuri traumatizate. În cadrul acestui workshop, participanţii vor înţelege specificul acestor structuri şi manifestările acestora la persoanele cu experienţe traumatice în relaţiile semnificative (relaţiile cu părinţii, cu partenerii de cuplu, cu copiii, cu prietenii), precum şi mecanismul de transmitere transgeneraţională a acestora.

De asemenea, se vor puncta principalele repere psihoterapeutice cu astfel de persoane. Participanţii la workshop vor avea posibilitatea, dacă doresc, să lucreze o experienţă traumatică într-o manieră protectivă sau să abordeze cazuri din propria practică terapeutică pentru o mai bună înţelegere sau/şi o abordare terapeutică mai eficientă.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei – ISTT şi va primi credite din partea Colegiului Psihologilor.

Cine poate beneficia de workshop: psihologi, psihoterapeuţi, consilieri, medici, asistenţi sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi.

Trainer: Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut

Diana Vasile este conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucureşti şi la Universitatea din Bucureşti. Predă cursuri de psihologia cuplului şi familiei şi psihoterapie din anul 2000. Este psihoterapeut cu o vastă experienţă practică şi recunoscută pentru eficienţa intervenţiilor sale. Interesul său se centrează pe reechilibrarea psihică şi dezvoltarea personală a celor care au trăit experienţe înalt stresante şi traumatizante . În ultimii 7 ani a obţinut o înţelegere profundă şi o îmbinare originală a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relaţii şi familie, terapiile scurte şi metoda constelaţiei. Diana Vasile este autoarea unor cărţi de specialitate foarte apreciate în mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere în psihologia familiei şi psihosexologie” şi “Traumele familiale şi resursele compensatorii”.

Datele workshop-ului:
Bucureşti, 6 - 7 martie 2014, joi între orele 17-21 şi vineri între orele 10 şi 18.

Cost: 250 ron.
În acest cost intră:
- participarea la workshop
- suport de curs
- gustarea şi cafeaua din pauze.

Loc de desfăşurare: îl anunţăm ulterior participanţilor înscrişi.


Plata se poate face:
- prin bancă, CIP Vasile Diana, CIF: 21515310, număr cont: RO84BRDE445SV05624474450, deschis la BRDE – Sucursala Floreasca. Pe documentul de plată se va trece: „Workshop-traume relatie martie”.


Pentru înscriere, trimiteţi un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. în care să apară datele dumneavoastră pentru facturare: nume, prenume, CNP, adresa, seria şi numarul din CI şi/sau numele firmei/companiei, CUI sau CIF, adresa si contul bancar. Dacă aveţi nevoie, veţi primi şi o factura proforma cu care se va putea efectua plata. După efectuarea plăţii, daţi un nou mail cu dovada scanată şi veţi avea locul asigurat şi factura eliberată. Aceasta va putea fi ridicată direct de la cabinet sau în perioada workshop-ului de la Diana Vasile.

Dacă vă răzgândiţi sau nu mai puteţi participa după ce aţi plătit, banii nu se vor returna, dar primim cu drag în loc o persoană desemnată de dumneavoastră, care însă, îşi va exprima acordul cu condiţiile de participare înscrise în contractul mai sus menţionat.