Relatii sanatoase in viata profesionala si familiala a militarilor

“Relatii sanatoase in viata profesionala si familiala a militarilor”
Workshop de Constelatii ale Intentiei, 4 octombrie 2014
Facilitator: Maria-Magdalena Macarenco, psiholog militar principal
Maria Macarenco
Relatiile fac parte din viata noastra, fie ca vorbim despre cele profesionale ori personale. Ele au potentialul de a ne imbogati viata si de a ne implini dorintele de afectiune, valorizare si recunoastere.  In orice relatie insa, atat profesionala, cat si de familie sau de cuplu, exista uneori situatii dificile, opinii diferite sau momente regretabile. Uneori ne putem simti nesatisfacuti de locul de munca sau in relatia de familie, neapreciati ori implicati in conflicte si tensiuni pe care nu stim cum sa le mai gestionam.
Metoda Constelatia Intentiei sustine promovarea unor relatii sanatoase si ne ajuta sa vedem mai clar conflictele noastre interioare sau interpersonale, pentru a le putea intelege si integra. Prin intermediul acestei metode  putem obtine o viziune nemodificată asupra noastra, asupra relatiilor in care suntem implicati si a rolului nostru in ele.

Despre modul de lucru cu metoda Constelatiilor Intentiei: Persoana care doreste sa-si lucreze constelatia vine cu o problema sau cu o “intentie” conectata cu dificultatile curente din viata sa personala sau profesionala. “Intentia” este o parte a persoanei care isi face constelatia si reprezinta schimbarea pe care aceasta doreste sa o realizeze si de asemenea de unde trebuie sa porneasca pentru a o indeplini. Se aleg membri ai grupului de suport care sa reprezinte parti relevante ale sinelui si membri ai familiei daca este necesar, plasandu-i in spatiul disponibil asa cum cel care isi lucreaza constelatia simte in acel moment. Experientele ‘reprezentantilor’ din constelatie, odata plasati, ofera intotdeauna informatii relevante pentru client in legatura cu problema sa.
Sunt psiholog militar si clinician principal, am participat pentru prima oara la un workshop de Constelatii Familiale in 2006 si de atunci am avut ocazia sa lucrez cu multi facilitatori, straini si romani. Sunt formata in Constelatii Sistemice cu Jutta ten Herkel si in prezent urmez trainingul avansat de psihotraumatologie multigenerationala cu prof. Franz Ruppert, autorul metodei “Constelatia Intentiei”. Intalnirea cu prof. Ruppert a fost decisiva pentru schimbarea viziunii mele asupra constelatiilor si pentru alegerea acestui mod de lucru.
Va astept cu drag, sa facem impreuna un pas catre o relatie personala sau profesionala sanatoasa!
Detalii pentru inscriere:
Workshop-ul se va desfasura pe data de 4 octombrie, intre orele 10.00-17.00, in Bucuresti, pe Calea Calarasi nr. 173, bl. 42, sc. 1.
Conditii de participare: acest workshop este destinat in special militarilor si sotiilor acestora.
Costul seminarului este de 170 ron pentru inscrieri pana la data de 22 septembrie 2014. Dupa aceasta data, pretul va fi 200 ron. Plata se face prin virament bancar, în contul IBAN: RO05BTRLRONCRT0265034801 (RON) deschis la Banca Transilvania, Agenţia Dorobanţi, pe numele Asociaţia Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei- ISTT. Pe documentul de plată se va trece “workshop constelatii”. Confirmarea locului la workshop se face doar după confirmarea plăţii.