ISTT infiinteaza Departamentul pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora

ISTT infiinteaza Departamentul pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta deschiderea Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora. Evenimentul va avea loc in data de 6 octombrie, incepand cu ora 09.30, la sediul Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii (strada Monetariei nr. 12, interfon 06, et. 1, Bucuresti).


„Misiunea ISTT este sa contribuie in mod profesionist la imbunatatirea calitatii vietii tuturor celor care traverseaza experiente inalt stresante si traumatizante. Razboiul este una dintre experientele cu potentialul cel mai inalt traumatic, nu doar pentru cei aflati in primele linii, ci si pentru membrii familiilor lor. De aceea, ca parte a societatii civile, era firesc ca ISTT sa se alature veteranilor si familiillor acestora, pentru ca experientele traite sa fie prelucrate cat mai natural. Dorim ca efectele acestor experiente, de multe ori subtile si de neinteles, sa poata fi abordate si intr-un spatiu liber de orice conotatie militara, astfel incat fiecare membru al familiei unui veteran sa se poata bucura de o viata cat mai echilibrata.”, afirma Diana Vasile, presedinta ISTT.

“Militarii romani au depus un efort deosebit in misiunile ce le-au fost incredintate si pe care le-au indeplinit excelent. Ei merita respect si admiratie pentru curajul de a-si pune in pericol viata, integritatea corporala si sanatatea mentala. Infiintarea Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora reprezinta un pas important inspre recunoasterea sociala a sacrificiului lor si  spre oferirea sprijinului psihologic necesar pentru ca ranile invizibile cu care s-au intors din misiune sa fie vindecate intr-un cadru securizant si profesionist.“ adauga psih. Macarenco Maria-Magdalena, coordonatoarea Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora.

Odata cu deschiderea departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora va avea loc si primul workshop de formare profesionala continua destinat psihologilor cu drept de libera practica interesati sau care deja activeaza in domeniul securitatii nationale sau in domeniul asistarii militarilor si familiilor acestora. Pentru alte detalii privind "Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi".  Pentru inscrieri va rugam sa o contactati pe Macarenco Maria-Magdalena, Coordonatoarea Departamentului pentru Asistare Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora, telefon 0721460399,  e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.