Workshop “Consecinţele expunerii la trauma de război”

Workshop “Consecinţele expunerii la trauma de război”

22 noiembrie 2014, 10.00-13.00

Locatie: Bucureşti

Războiul a reprezentat întotdeauna un eveniment care a ameninţat viaţa sau integritatea mentală şi corporală a multor militari şi civili. Militarii combatanţi s-au întors de multe ori din luptă cu răni fizice sau psihologice. Depresia, durerea cronică, tulburarea acută de stres sau tulburarea de stres posttraumatic  reprezintă consecinţe directe ale expunerii la traumă deşi în general, militarii nu recunosc faptul că un eveniment traumatizant a lăsat urme în sufletul lor, ei fiind antrenaţi să reziste şi să meargă în zgomotul armelor de foc, să păşească deliberat pe tărâmul violenţei, morţii şi distrugerii. Însă ne(re)cunoasterea acestor consecinţe afectează pe termen lung sănătatea mentală şi fizică a militarilor, viaţa lor personală şi profesională.

 

Acest workshop este gratuit şi se adresează militarilor participanţi la război şi soţiilor acestora, având ca scop informarea despre consecinţele expunerii la traumă şi de asemenea conştientizarea riscurilor care derivă din netratarea simptomelor posttraumatice.

Prezintă: Maria-Magdalena Macarenco - psiholog militar principal supervizor, psiholog clinician formator şi psihoterapeut EMDR, ofiţer în rezervă, cu 12 ani de experienţă în domeniul psihologiei militare, a primit în 2010 titlul onorific de veteran în urma participării la două misiuni în teatrul de operaţii din Irak. Este specializată în tulburarea de stres posttraumatic şi terapia traumei psihologice şi are o practică privată din 2009.

Înscrierile se fac pe adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Datele despre locaţie  vor fi comunicate ulterior.

Vă aştept cu drag!