Workshop - Traumele de relație

Workshop interactiv de formare continuă


Relatiile semnificative sunt fundamentul existentei umane si ne insotesc, ne influenteaza inca dinainte de a ne naste! Te invitam la un workshop formativ interactiv sa afli si sa intelegi mai multe despre importanta relatiilor semnificative, sa dezvolti abilitati pentru a stimula posibilitatile de manifestare si vindecare a acestor relatii. Vom explora impreuna aspecte teoretice si practice de baza ale relatiilor cu persoanele semnificative, din perspectiva psihotraumatologiei. Evenimentul îţi oferă o serie de informaţii de actualitate şi permite formarea de deprinderi pe care să le foloseşti în practica ta, mai ales dacă lucrezi într-un cabinet privat, într-o şcoală, sau instituţie medicală.

Acest workshop formativ oferă o prezentare teoretică, susţinută de studii de caz, a două tipuri de traume psihice apărute şi manifestate în relaţiile semnificative: traumele de ataşament şi traumele simbiotice (după F. Ruppert). Teoriile care stau la baza acestei înţelegeri sunt: teoria ataşamentului (J. Bowlby), teoria psihotraumatologică (G. Fischer, P. Riedesser, F. Ruppert) şi teoria sistemică de familie (M. Bowen, B. Hellinger).

Conform perspectivei psihotraumatologice a lui F. Ruppert, in urma traumatizarii psihice apare ceea ce el numeste „splitarea psihicului”, fenomen ce duce la aparitia a 3 categorii de structuri psihice: structuri sănătoase, structuri supravieţuitoare şi structuri traumatizate. În cadrul acestui workshop, vei înţelege specificul acestor structuri şi manifestările acestora la persoanele cu experienţe traumatice, în relaţiile semnificative (relaţiile cu părinţii, cu partenerii de cuplu, cu copiii, cu prietenii), precum şi mecanismul de transmitere transgeneraţională a acestora. De asemenea, vom puncta si principalele repere psihoterapeutice cu astfel de persoane.

Participanţii la workshop vor avea posibilitatea, dacă doresc, să lucreze o experienţă traumatică într-o manieră protectivă sau să abordeze cazuri din propria practică terapeutică pentru o mai bună înţelegere sau/şi o abordare terapeutică mai eficientă.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei – ISTT şi este creditat cu 14 credite din partea Colegiului Psihologilor.

Cine poate beneficia de workshop: psihologi, psihoterapeuţi, consilieri, medici, asistenţi sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi.

Trainer: Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile pe care le sustine atat in Romania, cat si in alte tari, precum Germania, Singapore şi Australia.

Datele workshop-ului:
Bucureşti, 8-9 Mai 2015, vineri între orele 10.00-18.00 şi sambata între orele 10.00 şi 16.00.


Înscrierile se fac pana pe data de 1 Mai 2015. Numărul de locuri este limitat!

Cost: 250 ron.
În acest cost intră:
- participarea la workshop
- suport de curs
- gustarea şi cafeaua din pauze.

Loc de desfăşurare: îl anunţăm ulterior participanţilor înscrişi.

Plata se poate face prin banca, catre:
- Asociatia „Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei”;
- CIF: 32035864;
- număr cont: RO05BTRLRONCRT0265034801, deschis la Banca Transilvania Sucursala Dorobanti;
- Pe documentul de plată se va trece: „Workshop-traume de relatie Mai”.


Pentru înscriere, trimite un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. în care să apară datele necesare pentru facturare:
- Nume, Prenume;
- CNP;
- Cod personal RUP;
- Adresa;
- Seria şi numărul din CI
- Numele firmei/companiei/CIP;
- CUI sau CIF;
- Adresa firmei/companiei/CIP;
- Contul bancar.

Dacă ai nevoie, vei primi şi o factura proforma cu care vei putea efectua plata. După efectuarea plăţii, trimite un nou e-mail cu dovada scanată şi vei avea locul rezervat şi factura eliberată. Aceasta va putea fi ridicată în perioada workshop-ului de la Diana Vasile.

Dacă te răzgândesti sau nu mai poti participa după ce ai plătit, banii nu se vor returna, dar primim cu drag în loc o persoană desemnată de tine, care însă, îşi va exprima acordul cu condiţiile de participare înscrise în contractul mai sus menţionat.