Training de dezvoltare personală şi profesională în Psihotraumatologie Multigeneraţională şi Constelaţia Intenţiei

Psihotraumatologie Multigeneraţională

Psihotraumatologia transgeneraţională este un domeniu dezvoltat de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul său se centrează pe impactul transgeneraţional al traumelor, în special în aria tulburărilor mentale severe. În ultimii 15 ani a obţinut o înţelegere profundă a psihicului uman, pe care îl înţelege ca o expresie a experienţelor membilor de familie timp de cel puţin 4 generaţii. De asemenea, a îmbinat original înţelegerea experienţelor traumatice şi a procesului traumatic folosind teoria ataşamentului, teoria traumei, dezvoltând propria sa manieră de lucru, numită metoda constelaţiei intenţiei, pentru stimularea procesului de vindecare. Cele mai remarcabile rezultate ale muncii sale se văd în modul de analiză şi abordare a traumelor de relaţie şi a celor timpurii (de la concepţie, perioada intrauterină şi naştere), precum şi în ameliorarea dificultăţilor relaţionale şi a tulburărilor psihice severe.

Metoda Constelaţiei Intenţiei

Metoda constelaţiei intenţiei nu este doar o simplă metodă, ci este parte integrantă a strategiei de stimulare a vindecării traumelor psihice generate de experienţele traumatice din relaţiile de ataşament. Această metodă s-a dezvoltat pe baza metodei constelaţiei aşa cum a fost ea concepută de Bert Hellinger, dar Franz Ruppert a transformat-o într-un instrument de înţelegere a mecanismelor psihice sănătoase şi a mecanismelor de protecţie faţă de suferinţa trăită, acestea din urmă ducând des pe termen lung la disfuncţii şi tulburări psihice de toate tipurile.

 

Traineri:

Prof. Dr. Franz Ruppert, psiholog, psihoterapeut
Franz Ruppert este profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen din anul 1992 şi psihoterapeut cu practică privată. Ţine prelegeri şi workshop-uri în foarte multe ţări ale lumii, devenind din ce în ce mai cunoscut şi mai solicitat datorită noutăţii înţelegerii sale asupra psihicului şi rezultatelor sale în stimularea sănătăţii umane.
Franz Ruppert a revoluţionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o altă perspectivă şi generând o nouă manieră de lucru cu metoda constelaţiilor. Stilul său unic şi original este profund uman, respectuos şi transformator pentru forţa interioară a persoanei. A scris o serie de cărţi, dintre care cele mai reprezentative sunt: Splits in the Soul, Symbiosis and Autonomy, Trauma, Fear and Love, Early Traumas.
Mai multe informaţii puteţi afla pe www.franz-ruppert.de

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut
Diana Vasile este conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucureşti şi la Universitatea din Bucureşti. Predă cursuri de psihologia cuplului şi familiei şi psihoterapie din anul 2000. Este psihoterapeut cu o vastă experienţă practică şi recunoscută pentru eficienţa intervenţiilor sale. Interesul său se centrează pe reechilibrarea psihică şi dezvoltarea personală a celor care au trăit experienţe stresante şi traumatizante. În ultimii 7 ani a obţinut o înţelegere profundă şi o îmbinare originală a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relaţii şi familie, terapiile scurte şi metoda constelaţiei intenţiei. Diana Vasile este autoarea unor cărţi de specialitate foarte apreciate în mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere în psihologia familiei şi psihosexologie” şi “Traumele familiale şi resursele compensatorii”. Diana este recunoscută pentru prelegerile şi workshop-urile pe care le susţine atât în România, cât şi în Germania, Singapore, Australia etc. Din 2010 colaborează cu prof. Franz Ruppert, şi este trainer alături de acesta şi de Marta Thorsheim (Norvegia) în trainingul formativ ce va începe anul acesta în Singapore.

Marta Thorsheim

Marta Thorsheim este constelator certificat, trainer in metoda constelaţiilor şi psihoterapeut de mai bine de 20 de ani. Marta a studiat psihoterapia in Norvegia şi in Statele Unite. În Norvegia ea a înfiinţat şi conduce “Institultul pentru Constelaţii şi Psihotraumatologie Multigeneraţională” (Institute for Constellation and Multigenerational Traumawork) care se concentrează pe formarea formatorilor, susţinerea de cursuri regulate şi workshop-uri în domeniul psihotraumatologiei.

Înainte de a deveni psihoterapeut Marta a avut o cariera de succes, detine un master in Management International si un MBA in Manangementul Schimbarii. In anul 1990 ea l-a intalnit pe Bert Hellinger, fondatorul Constelatiilor familiale si mai târziu l-a intalnit pe Frantz Ruppert. Întâlnirea cu Frantz Ruppert i-a schimbat viaţa personală, dar şi cea profesională. Acum institulul creat de Marta are la baza formarilor, cursurilor şi workshopurilor pe care le organizează teoria lui Franz Ruppert.

Ea este fericită să împărtăşească cu noi înţelegerea ei despre traumă şi ataşamenul timpuriu, precum şi modul în care aceasta ne pot afecta relaţiile cu noi înşine, cu ceilalţi şi cu lumea.

Cine poate paticipa la training: Au prioritate cei care au participat la workshop-urile susţinute de Franz Ruppert şi/sau workshop-urile de constelaţii ale intenţiei susţinute de Diana Vasile, dar este bine venită orice persoana hotărâtă să caute în interiorul său alinarea durerilor sufleteşti pentru a-şi stimula sănătatea.

Important: Grupul de training este un grup închis, astfel încât înscrierea reprezintă angajamentul de participare şi lucru la toate întâlnirile stabilite. 

Obiectivul training-ului:

Obiectivul training-ului este unei înţelegeri mai clare şi adecvate a funcţionării personale, precum şi a teoriilor şi ideilor inovatoare despre psihic şi traumă ale profesorului Franz Ruppert. Totodată, participanţii pot deprinde o nouă manieră de lucru cu rănile psihologice induse de traume, prin metoda numită Constelaţia Intenţiei.

Training–ul va fi susţinut în limba engleză (cu traducere succesivă în limba română, dacă vor exista persoane cu mari dificultăţi de stăpânire ale limbii engleze)

Program

Modul introductiv – 24-25 Aprilie 2015, între orele 09.00 şi 18.00.
Acest modul este obligatoriu pentru cei care nu au participat niciodată la un workshop de Constelaţie a Intenţiei si doresc sa participe la training.
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Locatia modulului introductiv: Connect Hub, Dacia 99, cladirea Girexim, etaj 3, (tasta 4 la lift)

Modulul 1 – 12, 13, 14 Iunie 2015, (12-13 Iunie între orele 09.00 şi 18.00, 14 Iunie între orele: 09.00-16.00)
Trainer Conf. Dr. Diana Vasile

Modulul 2 – 2-3 Octombrie 2015, 2 octombrie – workshop, 3 Octombrie va fi parte din Coferinţa Internatională de Psihotraumatologie
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Modulul 3 – 5, 6, si 7 Februarie 2016
Trainer Conf. Dr. Diana Vasile

Modulul 4 – 08, 09, 10 Aprilie 2016
Trainer Marta Thorsheim

Modulul 5 – 17-18 Iunie 2016
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Modulul 6 – 2-3 Decembrie 2016
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Modulul 7– 21-22 Aprilie 2017
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Modulul 8 – 17-18 Noiembrie 2017
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Cost:

Costul complet al formarii este de 8.550 de lei.

În funcţie de posibilităţile participanţilor, există trei variante de plată:
1.    Plata integrală – 7.900 de lei până la 01.04.2015 (se aplică o reducere de 7%)

2.    Plata modulară (plata se va face cu maxim o lună înaintea fiecărui modul) 

Modul 0 – 950 de lei până pe 30.03.2015
Modul 1 – 950 de lei până pe 01.06.2015
Modul 2 – 950 de lei până pe 01.09.2015
Modul 3 – 950 de lei până pe 10.01.2016
Modul 4 – 950 de lei până pe 10.03.2016
Modul 5 – 950 de lei până pe 10.05.2016
Modul 6 – 950 de lei până pe 01.11.2016
Modul 7 – 950 de lei până pe 01.04.2017
Modul 8 – 950 de lei până pe 20.10.2017

3.    Plata în rate lunare de:
- 9 rate a 1000 de lei, între 1 aprilie 2015 până la 1 februarie 2016 (ratele cuprind plata întregii formării 2015-2017)
sau
- 19 rate a 475 de lei, între 1 aprilie 2015 si până in 31 decembrie 2016 (ratele cuprind plata întregii formării 2015-2017)

În acest cost intră:
-    participarea la training
-    participarea la prelegerile publice susţinute Franz Ruppert, Diana Vasile şi Marta Torsheim
-    gustarea şi cafeaua din pauze.

Plata: se face
-    prin bancă, in contul Asociaţiei „Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei”,
-    număr cont: RO05BTRLRONCRT0265034801, deschis la Banca Transilvania – Sucursala Dorobanţi
-    CIF: 32035864,
-    Pe documentul de plată se va trece de exemplu “Plata integrală training constelaţii” sau „Plata modul 1 training constelaţii” sau „Plata rata 1 training constelaţii”, conform contractului agreat între participant şi Institut la înscriere.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile până pe data de 30 Mai 2015.

Pentru înscriere, trimiteţi un mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. în care să apară datele dumneavoastră pentru facturare:
- Nume, Prenume;
- CNP;
- Cod personal RUP;
- Adresa;
- Seria şi numărul din CI
- Numele firmei/companiei/CIP;
- CUI sau CIF;
- Adresa firmei/companiei/CIP;
- Contul bancar.    

După efectuarea plăţii, daţi un nou mail cu dovada scanată şi veţi avea locul asigurat şi factura eliberată. Aceasta va fi trimisă pe email şi/sau va putea fi ridicată în perioada întâlnirilor de la Diana Vasile.

Pentru informaţii suplimentare legate de training şi de modalităţile de plată vă rog să ne scrieţi la următoarele adrese e-mail:  
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.