Proiectie de film in premiera: Documentarul „In Utero”

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) pregateste o proiectie de film speciala. In premiera, va putea fi urmarit documentarulIn Utero”.

Filmul (2015, SUA, regia Kathleen Man Gyllenhaal, 1h 40m) urmareste viata intrauterina a fetilor si impactul pe care perioada prenatala il are asupra dezvoltarii umane si asupra comportamentului oamenilor. Cercetatori, medici si psihologi explica cum experientele traite de noi in perioada intrauterina ne modeleaza propriul viitor.   

Totodata, specialisti in crestere si epigenetica explica de ce nu suntem doar produsul genelor, ci si produsul mediului. Iar mediul ne influenteaza inca inainte de nastere.

Documentarul „In Utero arata ca este stiintific posibil ca efectele unui eveniment traumatic sa fie transmise de la o generatie la alta prin modificari asupra genelor.

Pentru publicul larg filmul va fi proiectat in cadrul unui workshop dedicat traumelor timpuri (pe care il vom organiza in perioada urmatoare). Participantii la trainingului de formare continua in Psihotraumatologie Multigenerationala vor urmari filmul in cadrul cursurilor, in weekend-ul 17-19 iunie 2016.