Program de asistare psihologică la SOS Satul Copiilor Bucureşti

Specialiştii din cadrul Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT) se implică, de la începutul anului 2016, într-un nou program de asistare: Programul de psihoterapia traumei pentru beneficiarii SOS Satul Copiilor Bucuresti.

În acest demers sunt implicaţi şase terapeuţi si consilieri recomandaţi de ISTT în vederea lucrului terapeutic centrat pe traumă cu nouă copii de la SOS Satul Copiilor Bucuresti. Beneficiarii programului au vârste cuprinse între 9 şi 13 ani. Ei au fost evaluaţi de psihologii organizaţiei, iar aceştia au recomandat psihoterapie externă specializată. Şedintele de terapie se desfăşoară săptamânal, la sediul SOS Satul Copiilor Bucureşti.

Pe lângă intervenţiile terapeutice, specialiştii recomandaţi de ISTT intenţionează să viziteze  casele familiale pentru a lua legatura cu mama SOS care îi ingrijeşte pe copii.

Potrivit coordonatorului programului, Andra Costin, această colaborare este extrem de importantă şi oferă o şansă în plus copiilor din SOS Satul Copiilor de a atinge un echilibru emoţional şi de a face faţă mai bine tuturor situaţiilor dificile cu care se confruntă.

Mai mult, dacă vor mai fi identificate nevoi de psihoterapia traumei la copiii din SOS Satul Copiilor Bucureşti, ISTT va recomanda în continuare terapeuţi care să preia cazurile noi.