Gestionarea stresului scolar si optimizarea relationarii in grup, pe intelesul preadolescentilor

Cum sa gestionezi stresul legat de examene? Cum sa comunici si sa colaborezi mai bine in clasa? Cum sa faci fata presiunii grupului? Cum sa te descurci in cazul unor conflicte in grupul de colegi?

ISTT vine in sprijinul preadolescentilor si le ofera consiliere pentru a face fata tuturor acestor provocari, printr-un nou proiect demarat in colaborare cu scoala gimnaziala Pro Ingenio.

Astfel, aproximativ 100 de elevi de gimnaziu din cadrul scolii participa la grupuri de consiliere organizate de Monica Lespezanu, Anamaria Draguta si Mioara Peleanu, psihoterapeuti ai ISTT.

Pentru ca achizitiile academice isi gasesc bune radacini pe un teren sanatos emotional, relational si social, grupurile cu preadolescentii  urmaresc, printre altele, sa contribuie la o mai buna autocunoastere, la optimizarea relationarii si comunicarii in grup, la gestionarea adecvata a presiunii grupului, precum si la rezolvarea eficienta a conflictelor. De asemenea, elevii invata tehnici de gestionare a situatiilor stresante, acceptarea diferentelor individuale si managementul resurselor personale.

Colaborarea dintre scoala Pro Ingenio si ISTT se desfasoara in perioada martie - iunie 2016, iar grupurile de consiliere  au loc saptamanal.