ISTT, participare activa la Congresul Mondial de Rezilienta

Cea de a treia editie a Congresului Mondial de Rezilienta s-a desfasurat in perioada 22-24 august la Trois-Rivières (Quebec, Canada). Evenimentul a reunit peste 350 de participanti, din 28 de tari. Congresul a fost o reuniune interdisciplinara, la el luand parte specialist din aproape toate domeniile stiintei, de la tehnologie, mediu, educatie, domeniul militar, justitie, pana la psihololgie si psihoterapie.

Un eveniment demn de notat este lansarea lucrarii “Reziliente - asemanari in diversitate”, aparuta sub coordonarea prof. Serban Ionescu, lucrare care prezinta problematica rezilientei in 11 domenii diferite.

Diana Vasile, presedintele Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT), a sustinut, la editia din acest an a Congresului Mondial de Rezilienta, trei prezentari.

In “Stimulating resilience and health  through psychotherapy  for early traumas”  si “Resilience, culture and early traumas”, Diana Vasile a aratat, pe baza unor studii de caz, cum pot fi ajutate femeile care sufera de infertilitate sa conceapa, urmand sedinte de psihoterapie bazate pe Metoda Intentiei (cunoscuta si ca metoda “Sentence of Intention”/ “Propozitia intentiei”).

Cea de-a treia prezentare, “Neuroticism, resilience & dissociation in Romanian cultural context”, a vizat o cercetare efectuata de Diana Vasile, alaturi de Catalin Nedelcea (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti), Iulia Ciorbea Nedelcea (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti) si Serban Ionescu. Cercetarea a urmarit relatia dintre nevrotism, rezilienta si experientele disociative la persoanele care au trecut printr-o trauma.