Hartuirea psihologica la locul de munca si efectele ei in viata personala

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti intimidat in mod repetat sau atacat si umilit de colegii de serviciu iar atitudinea lor sa va fi afectat inclusiv viata de familie? Ati fost cumva acuzat pe nedrept iar seful v-a refuzat ocazia de a va justifica? Sau v-ati aflat in situatia de a vi se da sarcini cu mult peste sau din contra, cu mult sub capacitatile voastre pentru a fi discreditat profesional? Daca una dintre situatiile descrise, precum si altele similare vi s-au intamplat in mod constant pe o perioada de cel putin 3 luni, este foarte probabil sa fi fost victimele unui fenomen numit mobbing sau hartuire psihologica la locul de munca.

Ne este util sa invatam cum recunoastem semnele care indica configurarea unei situatii reale de mobbing, dar si sa putem face distinctia intre acest fenomen si un conflict profesional punctual si usor rezolvabil.

Despre principalele caracteristici ale mobbing-ului, cauzele si efectele hartuirii psihologice la nivel individual, familial si organizational, precum si despre alte aspecte relevante ale acestui fenomen din ce in ce mai prezent in societatea romaneasca, vom afla impreuna cu psihologul Iulia Sirbu, in cadrul Conferintei "Fii Bine cu Tine la Locul de Munca!".

Iulia Sîrbu este psiholog consilier cu formare in Psihoterapii Scurte Colaborative Orientate pe Resurse si Solutii si membru activ in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.