Feedback conferinta

Dragii nostri,

Va transmitem ganduri bune la inceput de an si va dorim sa aveti parte de experiente care sa va motiveze si sa va implineasca in toate rolurile vietii!

Noi prevedem un 2015 cu multe evenimente interesante organizate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei si oferite atat specialistilor in domeniul stiintelor socio-umane, cat si publicului larg. Si pentru ca anul acesta sa impartasim schimbul si utilitatea informatiilor noi, dar si bucuria interactiunii umane, va invitam sa ramaneti alaturi de noi si sa Fiti bine cu voi!
Dupa ultimul eveniment ISTT al anului trecut, Conferinta “Fii Bine cu Tine si Copilul Tau Va Fi Bine Cu El”, le multumim celor care au ales sa ne ofere sugestii si asteptam si alte pareri. Iar dintre toate reactiile primite, am selectat pentru voi cateva opinii.

 Mi-a placut conferinta “Fii Bine cu Tine” - 2014 fiindca m-a ajutat sa ințeleg mai bine viitorul rol de parinte, cu hopurile si bucuriile pe care le presupune, intr-o lumina mai putin promovata de cartile de parenting, adica una in care atentia cade mai mult pe propria mea dezvoltare ca centru de greutate, mai degraba decat concentrarea pe copil. Ca idei cheie, raman cu importanța de a nu avea pretenția de la noi să fim perfecți si importanta asumarii unui rol activ ca tata, in dezvoltarea copilului.”

Am apreciat organizarea evenimentului, inclusiv pauza pentru standul de carti si ceaiurile calde, binevenite pe o astfel de vreme. Desi se puteau simti emotii la inceputul prezentarilor, fiecare dintre prezentatori a reusit sa transmita clar si coerent mesajul pe care si l-au propus si au fost autentic deschisi la intrebarile puse, razpunzand cu sinceritate.”

Fii bine cu tine este locul unde am confirmarea ca cei care prezinta informatii si cazuistica din propria experienta sunt oameni cu multa practica in spate, ceea ce-mi da incredere si deschidere fata de ceea ce este prezentat.”

Cu ce am ramas? Cu multe idei utile, zic eu. Mi-a placut foarte tare formularea unuia dintre speakeri ca “e foarte important sa te descoperi pe tine ca sa stii si tu cu cine traiesti" si in aceeasi nota, “copiii sunt atenti la parinti pentru ca au nevoie sa se regleze la mediu”.

Mi se par foarte practice unele dintre sugestiile lectorilor si anume ca pentru a sustine implicarea barbatului in cresterea copilului, e de preferat sa stabilesti tinte sau termene, nu modalitati de a face anumite lucruri si daca iti satisfaci nevoile tale, daca iti iei timp pentru tine, atunci, ca mama, vei deveni mai disponibila pentru copil. Cred ca le voi pune in aplicare!”