Vreau sa fiu sanatos - TVR1

Incepand din luna aprilie, emisiunea "Vreau să fiu sănătos", difuzata in fiecare sambata, de la ora 14:30, la TVR 1 si TVR+, gazduieste o rubrica noua, in colaborare cu Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

 

Consecinţele dependenţei de calculator

Într-o nouă ediţie a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” ați putut afla mai multe despre hernia de disc, consecinţele dependenţei de calculator şi intoleranţele alimentare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+
Hernia de disc:
Vertebrele sunt legate între ele printr-un disc, format dintr-un inel exterior fibros şi rezistent şi un ţesut gelatinos şi elastic (nucleul pulpos). Hernia de disc este alunecarea nucleului pulpos prin inelul fibros sau partea din exterior a acestuia. Cauzele herniei de disc sunt legate în principal de obișnuințele generate de sedentarismul omului contemporan. Despre această afecţiune vor discuta în această ediţie dr. Sandra Ristache - medic primar balneofizioterapie - S.U.U.B şi dr. Dan Teleanu - medic primar neurochirurg - S.U.U.B.
Realizator: Beatrice Cioba
Consecinţele dependenţei de calculator:
Copilul dumneavoastră nu se desparte de telefonul mobil sau de tabletă nici la masă? În loc să petreacă timp cu familia, preferă să se izoleze în faţa calculatorului? Atunci aveţi o problemă. Una din cele mai periculoase adicţii este pe cale să se instaleze în psihicul său: dependenţa de calculator. Dr.Valentina Contanu - medic specialist ortopedie pediatrică, dr.Andra Dinu-doctorand în medicină – fiziokinetoterapeut ortoped şi Andra Costin - consilier psihologic - vor discuta despre acest subiect.

Continuare...

Dificultăţile emoţionale şi primul ajutor

Dificultăţile emoţionale şi primul ajutor, sâmbătă, la „Vreau să fiu sănătos”

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” se difuzează din această săptămână în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online pe TVR+. Prima ediţie sâmbăta, pe 18 aprilie.
Acordarea primului ajutor în diferite situaţii
Vă aflaţi într-o situație limită în ceea ce priveşte sănătatea şi viaţa dumneavoastră sau a unei persoane de lângă voi şi nu ştiţi cum să reacţionaţi? Emisiunea noastră, în colaborare cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, vă învaţă câteva manevre de prim ajutor.

Realizator: Beatrice Cioba

Dificultăţile emoţionale
Presiunile la care este supus psihicul uman în lumea modernă sunt unele foarte mari. Uneori, copleşitoare. Ce avem de făcut atunci când nu mai identificăm resurse în noi înşine, aflăm din rubrica noastră destinată psihologiei, unde stăm de vorbă cu Diana Vasile - Preşedinte I.S.T.T. - www.psihotrauma.ro

Continuare...

Despre oboseala cronică

Din martie, telespectatorii TVR 1 au întâlnire cu echipa emisiunii Vreau să fiu sănătos în fiecare vineri, de la ora 18.00. Prezentatoarea Sonia Argint Ionescu şi realizatoarea Beatrice Cioba aduc în fiecare vineri noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice.

Pentru ediţia din 3 aprilie, echipa „Vreau să fiu sănătos“ a pregătit sfaturi pentru a combate oboseala cronică, informaţii despre tratamentele faciale antirid, dar şi o rubrică nouă, dedicată temelor din psihologie.

Psihoterapeutul Valentin Arsene este invitatul Cristinei Andrei şi va oferi câteva sfaturi pentru a evita instalarea oboselii cronice, dar şi pentru a o depăşi în cazul în care ea deja s-a instalat. Este primul subiect dintr-o serie pe care realizatorii emisiunii o vor realiza în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT).

„Vom face cu sprijinul lor mai multe reportaje pe teme de psihologie, întrucât am observat că publicul este interesat de aceste teme.
ISTT este un ONG la care sunt afiliaţi cei mai buni psihologi de la noi. Sunt singurii care au înfiinţat un departament special unde se ocupă de consilierea gratuită a militarilor români plecaţi pe fronturi în străinătate şi a familiilor acestora”, precizează Beatrice Cioba, realizator Vreau să fiu sănătos.

Continuare...

ISTT, la "Vreau sa fiu sanatos"

Incepând din luna martie, vedeta TVR 1 Sonia Argint aduce în fiecare săptămână noutăţile din lumea medicală, cele mai interesante tratamente şi terapii sau metode profilactice.
Prezentatoarea Sonia Argint Ionescu şi realizatoarea Beatrice Cioba dezvăluie prin emisiunea ”Vreau să fiu sănătos”, difuzată în fiecare zi de vineri de la 18.00 la TVR 1 și TVR+, cele mai recente proceduri medicale despre sănătate, frumusețe şi continuă seria poveştilor de viaţă, cu oameni care au reuşit să învingă boala. De asemenea, s-a lansat şi o rubrică pe teme din psihologie, în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.

Continuare...