Parinti sanatosi pentru copii frumosi

Curs organizat de ISTT in mai-iunie 2017

 

Incepand din luna mai, Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei va invita la  cursul „Parinti sanatosi pentru copii frumosi”. Centrat pe constientizarea si informarea rolului de parinte, pe cresterea si exersarea capacitatii de a fi parinte, acest curs are sase module si este sustinut de colega noastra, Monica Lespezanu (foto), psihoterapeut.

 

Niciodata nu e prea tarziu in a face schimbari in viata noastra si a copiilor nostri. Intotdeauna relatia parinte-copil poate fi regandita, modificata si imbogatita. Natural, parintii sunt inaintea copiilor si acest lucru presupune ca, firesc, parintele sa fie cel care initiaza si face ceva altfel, ceva nou in relatia cu copilul sau. Cresterea capacitatii noastre de a fi parinti nu se opreste niciodata, nici macar atunci cand propriii nostri copii devin parinti.

Astfel, a vedea, a recunoaste, a constientiza, a intelege, a simti, a accepta acea parte din noi de a fi parinte reprezinta modalitatea in care putem aduce schimbari in viata noastra si a copilului nostru intr-un sens mai bun, mai coerent, mai adaptat la realitate. Imaginati-va cum este ca un copil frumos sa-si primeasca , „noul” parinte sanatos?

Si asta pentru ca noi suntem parinti asa cum am invatat in familia noastra de origine, asa cum experienta si istoria noastra de viata s-au asezat in noi. Noi intram in relatie cu copilul nostru cu lucruri stiute, invatate sau intuite, dar si cu multe altele care functioneaza inconstient sau pe care nu le-am descoperit inca. O capacitate suficient sau insuficient exersata, blocata sau imbogatita de experiente personale stiute sau nestiute, vazute sau nevazute. 

Continuare...

Grup de informare si suport pentru situatiile de abuz/hartuire la locul de munca (Mobbing)

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei s-a implicat activ, in ultimii anii, in clarificarea fenomenului de hartuire psihologica la locul de munca. Prin Conferinta „Fii Bine cu Tine la Locul de Munca!”, dar si prin workshopul „Mobbing-ul – Trauma de relatie”, am aratat cat de important este sa recunoastem acest fenomen pentru a putea intelege in ce fel ne poate afecta el viata. Continuam sa dam atentie acestui subiect si organizam un grup de informare si suport dedicat tuturor celor care au de suferit din pricina hartuirii psihologice la serviciu.
Grupul de suport anti-mobbing reprezinta una dintre modalitatile principale de a combate efectele acestui fenomen si de a readuce sentimentul de bine in viata oamenilor. Totodata, aceasta maniera de lucru permite o crestere psiho-emotioanala in randul membrilor grupului, astfel incat, in situatii viitoare, ei sa aiba capacitatea de a se proteja de asemenea agresiuni.

In cazul in care:

 • Simti ca ceea ce se intampla la locul de munca te copleseste;
 • Te gandesti chiar si noaptea la problemele de la serviciu;
 • Ai o stare de indispozitie sau de oboseala care pare ca nu se mai termina;
 • Cand te pregatesti sa te ridici din pat dimineata ai nevoie de eforturi din ce in ce mai mari pentru a te mobiliza;
 • Simti ca oricate eforturi ai face, acestea nu sunt apreciate;
 • Gandul la o noua zi de munca te streseaza;
 • Atmosfera de la locul de munca este apasatoare;
 • Ai colegi care se adreseaza celorlalti intr-un mod agresiv;
 • Mediul de la locul de munca pare toxic;
 • Te surprinzi gandindu-te uneori ca iti place ceea ce faci, dar relatiile de munca sunt dificile;
 • Ai ajuns sa te indoiesti uneori de tine;
 • Crezi ca te-ar ajuta sa vorbesti despre aceste lucruri, dar nu ai gasit inca persoanele care sa inteleaga cu adevarat.

 

Continuare...

Workshop-uri FBCT 2014

Când o căciuliță chiar face diferența

Ca tine am fost, ca mine vei fi

NAŞTEREA PREMATURĂ - o călătorie neaşteptată -

,,FANTOMELE DIN SERTARE” Despre fricile si anxietatile copiilor

Dragostea - prin ochi de copil si parinte

Seminar interactiv adresat publicului larg

Cum se vede, cum se simte si cum se traieste sentimentul de dragoste din cele doua perspective? Te invitam sa afli raspunsuri in cadrul unei intalniri care deschide mintea pentru a avea acces mai usor la suflet.

Vei putea afla despre cum descopera copiii emotiile si despre cum le decodifica pe rand in relatie cu mama, cu tatal, dar si din interactiunea parintilor intre ei. Vei putea intelege ca semnificatia pe care o atribuie copiii intamplarilor din viata lor este sursa durerii emotionale de mai tarziu si nu intamplarea in sine. Vei retine ca atunci cand e mic, poate copilul apreciaza multimea si marca jucariilor primite, dar cu siguranta mai tarziu va conta doar felul in care i-ai vorbit si ti-ai manifestat dragostea pentru el.

Asa ca, fie ca esti parinte sau te pregatesti sa devii, aceasta intalnire iti va aduce informatii utile si clarificari despre cum devine fiecare adult rezultatul propriei sale copilarii. Din aceasta perspectiva, este foarte important sa intelegi cum il va ajuta pe micutul tau prezenta si manifestarea afectiunii tale, siguranta relatiei voastre si asumarea rolului de parinte cu responsabilitati, dar si cu limite.

Ii vei face un mare dar copilului tau daca iti vei permite trairea si exprimarea iubirii in relatiile voastre familiale. Daca iti doresti ca cel pe care il cresti sa devina un adult echilibrat si matur emotional, vino cu incredere la acest eveniment dedicat relatiilor sanatoase si durabile.
Seminarul este primul dintr-o serie de evenimente de care se poate bucura orice persoana interesata de dezvoltare personala si de relatii armonioase cu cei dragi.

Lector: Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut

Data seminarului: 16 decembrie 2013, intre orele 18 si 20.30

Taxa de participare: 80 ron

Loc de desfasurare: Euro Hotel, strada Gheorghe Polizu, nr. 4 (vis-a-vis de hotel Ibis si la 3 min. de statia de metrou Gara de Nord)

Continuare...

Workshop Vivian Broughton

WORKSHOP DE CONSTELATII FAMILIALE sustinul de Vivian Broughton

Luni, 04 noiembrie 2013  intre orele 9-17, Bucuresti

8 credite Copsi

Traducere succesiva din engleza in romana

Taxa de participare: 450 Ron

Pentru inscrieri: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau 0735.226.936.

 

CONTUL PENTRU PLATA TAXELOR DE PARTICIPARE ESTE:

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei ISTT

CIF: 32035864   Contul IBAN: RO53BRDE445SV65837844450

Banca BRD Sucursala Floreasca

 
 
La explicatii: TAXA seminar 4.11.2013 + NUME, PRENUME, CNP/ SERIE CI  participant

Workshop David Prescott

DE LA NEGARE SI REZISTENTA CATRE MODELUL "VIETI BUNE"
CE TREBUIE SA STIE PROFESIONISTII CARE AU IN TRATAMENT CLIENTI CARE AU ABUZAT SEXUAL

Workshop sustinut de David Prescott la Bucuresti, in 04 Octombrie 2013, intre orele 9-17.

8 credite Copsi*, taxa 150 ron

Traducere succesiva din limba engleza in limba romana

Inscrieri: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sau tel: 0735.226.936

* Creditele sunt oferite persoanelor ce detin un atestat de libera practica. Toti ceilalti participanti primesc certificat de participare cu precizarea numarului de ore.

 

Cine sunt cei care au abuzat sexual?

Ce functioneaza in impiedicarea recidivelor?

Psihoterapia ii ajuta?  

Cum angajam in tratament pe cei care au abuzat sexual, pe cei "rezistenti" si pe clientii mandatati?

Cum putem ajuta eficient pentru schimbarea clientului?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care acest workshop inedit va raspunde prin persoana talentatului prezentator David Prescott, in 04 Octombrie 2013, la Bucuresti in cursul unei zile de training.

David Prescott este Director al Departamentului pentru Dezvoltare Profesionala si Optimizare a Performantei la Centrul Beckett din New England, Statele Unite ale Americii. Domnul Prescott are o experienta peste 30 de ani de lucru (in mediu institutionalizat si in programe comunitare) cu persoane care au abuzat sexual.  Interesele sale de training si practica clinica sunt centrate pe:  creşterea motivarii clientilor, dezvoltarea si mentinerea relatiei terapeutice si evaluarea progresului in terapie. Domnul Prescott a publicat 11 carti pe tema violentei sexuale si a scris numeroase articole si capitole in carti pe teme precum: evaluare, tratament, motivarea pentru schimbare şi construirea unei vieti mai bune.

Workshopul din 04 octombrie 2013 este un eveniment profesional nascut din colaborarea intre ISTT si ARTS&CORS si se adresează in special psihologilor cu specializare in psihologie clinica, psihoterapie si consiliere, psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale, psihologie judiciara, psihologie educationala, consiliere scolara.  
In sens mai larg, workshopul este de interes pentru profesionistii care lucreaza direct sau indirect cu persoane care au abuzat sexual (copii, adolescenti sau adulti) si sunt interesati de intelegerea comportamentului acestor clienti si de gasirea unor moduri de a impiedica recidivarea.

Vor fi introduse cunostiinte actuale, bazate pe studiul eficacitatii interventiilor specifice, cu privire la comportamentul celor care au abuzat sexual si despre ce functioneaza in impiedicarea recidivelor si in motivarea lor pentru schimbare.  Participantii vor avea ocazia sa dobandească abilitati de comunicare avansate pentru crearea si buna utilizare a relatiei cu clientii care au abuzat sexual, sau in general in lucrul cu clienti mandatati sau "rezistenti".

 

Taxa de participare este de 150 de ron / persoana.

Membrii ISTT si ARTS&CORS beneficiaza de 50 ron reducere (adica taxa de 100 ron) in conditiile in care au cotizatia platita la zi si achita taxa inainte de 27 septembrie.  

 

PENTRU PLATA TAXELOR DE PARTICIPARE LA WORKSHOP-UL CU DAVID PRESCOTT UTILIZATI DATELE DE MAI JOS:

La beneficiar treceti doar acronimul de mai jos, care prescurteaza denumirea pentru Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii , si care apare in exact aceasta forma si in inregistrarile bancare:

ARTS&CORS

Cod Fiscal: 19248644

Cont IBAN: RO68 BTRL 0430 1205 E282 44XX

Banca Transilvania - Sucursala Unirii (Piata Alba Iulia) - Bucuresti

La explicatii:

Taxa  evenimen profesional 04.10.2013

+ NUME, PRENUME, CNP/ SERIE CI 

----------

 

From Denial and Resistance to the Good Lives Model - What Professionals need to know about Sexual Offenders in Treatment

Perhaps the most surprising is that there is no “average” sexual offender, and that our attempts to punish crime rarely help people change their lives. This workshop focuses on what we know and what we don’t know about making our communities safer by treating sexual aggression. It focuses on what works in treatment and the best ways to motivate sexual offenders to change. 

Trauma psihica - recunoastere si vindecare!

Trauma psihica – recunoastere si vindecare!

Daca doresti sa intelegi si sa inveti mai multe despre durere si suferinta psihica, dar si sa dezvolti mai multe abilitati psihoterapeutice pentru vindecarea traumelor psihice, ai ocazia sa participi la un workshop interactiv care s-a bucurat de un mare succes, datorat imbinarii armonioase a aspectelor teoretice si a celor practice referitoare la bazele domeniului psihotraumatologiei. Acest eveniment faciliteaza conectarea rapida a informatiilor si permite formarea de deprinderi pe care sa le folosesti in practica ta, mai ales daca lucrezi intr-un cabinet privat, intr-o scoala, sau o institutie medicala. In plus, vei obtine si 20 credite din partea Colegiului Psihologilor.

Workshop-ul face parte din seria de evenimente profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT.

Trainer: Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut.

Diana Vasile este cadru didactic si psihoterapeut cu experienta de peste 15 ani, recunoscut pentru claritatea explicatiilor oferite si a legaturii eficiente dintre teorie si practica. Cursurile prin care s-a remarcat sunt cele de Psihologia relatiei de cuplu si a familiei, Psihoterapii de familie si Evaluarea si terapia traumei. De asemenea, este formator in psihoterapie experientiala si in terapiile scurte. Interesul sau se centreaza pe analiza procesului traumatic al persoanelor care trec prin experiente adverse de viata si pe stimularea resurselor acelei persoane, indeosebi a resurselor activate de experienta traumatica. In ultimii 15 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a procesului traumatic, a principiilor de functionare a relatiilor inter-umane si a teoriei sistemice de familie. Este membru fondator a mai multor asociatii profesionale de psihoterapie din tara (SPER; ARTS&CORS; ARTeS, ARPT) si presedinta a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.
Datele workshop-ului: 5, 6, 7 iulie 2013, intre orele 10 si 18 vineri si sâmbata, iar duminica 10 si 14.

Cost: 550 ron. Pentru modalitati si facilitati de plata, va rugam sa contactati cabinetul Logos. Detaliile sunt mai jos!

In acest cost intra:
- participarea la workshop
- suport de curs
- gustarea si cafeaua din pauze.

Pentru orice intrebari, sugestii sau clarificari, nu ezitati sa ne contactati:
Telefon: 021 231 19 78
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Locul de desfasurare al workshopului: Str. Medelnicerului, nr. 12, Bucuresti.

 

Descopera-te!

Incepand cu luna mai 2011, ISTT s-a adresat lunar, printr-o serie de prelegeri, persoanelor dornice sa imbunatateasca diferite aspecte ale vietii personale, dar si celor aflate in cautarea de soluţii sau ghidaj în situaţiile dificile de viata.

Intalnirile au vizat experientele de pierdere, intelegerea mesajelor corporale, perspective şi soluţii în abordarea copiilor de vârste diferite, recunoasterea situatiilor de mobbing si strategiile de interventie, provocarile si managementul relatiei de cuplu, descoperirea de sensuri pentru suferinţa, dar, mai ales, ce putem învăţa din ea.

Trimite sugestii pentru teme noi pe care iti doresti sa le abordam si urmareste-ne activitatea!

Pentru detalii, scrie-ne la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Echipa ISTT